Please ensure Javascript is enabled for purposes of website accessibility
VšĮ Utenos turizmo informacijos centras

Liepa Sofija Varis paroda "Visos vėtros baigiasi"

Parodos

Liepa Sofija Varis paroda Visos vėtros baigiasi 2024.09.03-2024.09.30

Parodos kuratorė Gabrielė Šavelskytė
Teksto autorius: Paulius Olšauskas

Should we date?

Ar mes turėtume eiti į pasimatymą su savimi klausia Liepos darbai. Fone mirga juodai baltos žvaigždės. Saulėlydis šaukia naktį, slepia šešėlį. Ji klausia ar galime priimti save tokius, kokie esame. Ar galime atvirai žiūrėti į savo tamsą.

Pirmasis rudens kvapas, vėsūs vakarai keičia vasarišką tvankumą. Kada jei ne dabar laikas įkvėpti oro ir pasinerti į savasties tamsumas. Žvilgtelėti, net jei ir tyliai, į žemišką save. Liepos paroda kviečia apmąstymams, neskubėjimui, ramiam pažinimui. Ji siūlo mums užsimerkti ir pamatyti liniją tarp juodo ir balto. Santykį tarp popieriaus ir anglies. Pajausti tokią trapią, nepažintą, vėjo nupučiamą dulkišką būtį.

Ši paroda palies norinčius ir matančius. Gal truputį jautresnius. Gal tuos, kurie jaučia stipriau nei tariamai reikėtų. Ji pakvies pažinti. Gal truputį storžievius. Gal tuos, kurie norėtų, bet nedrįsta.
Ši paroda mums visiems, atėjusiems, pakvietusiems. Tai pasimatymas tarp savęs ir savęs. Net jei tu
ir ne vienas, jei tu su draugais, artimaisiais, mintimis – tik tu vienas čia ir dabar.

_________________________________

Liepa Sofija Vareikaitė (g. 1995) savo kūryboje taiko įvairias grafikos technikas bei teksto meną. Nors Liepa yra įgijusi grafikos dizainerės specialybę, menininkė nenori būti siejama vien tik su šia sąvoka. Naudodama skirtingus fotografijos, iliustravimo bei teksto meno elementus, savo kūrybiniuose tyrinėjimuose Liepa Sofija drąsiai žaidžia formomis bei sąskambiais. Jautrūs kūrėjos darbai pasiekia įvairias parodas bei kūrybinius projektus.

Šiuo metu Liepa Sofija mokosi Vilniaus dailės akademijoje, grafikos studijų magistro pakopoje. Studijose Liepa reiškiasi savo tarpdisciplininių menų kūrėjos puse, į savo kūrybą įtraukdama video, teksto, grafikos technikų ir garso meną.

Šioje parodoje pristatomos Liepos Sofijos Varis monotipijos bei piešiniai, atlikti anglies technika. Vidinius menininkės tyrinėjimus atliepia abstraktūs peizažai neretai balansuojantys tarp sąstingio ir progresijos.